Kopec 2020

8.1.2020

Zdravím vás všechny v novém roce a doufám, že se pilně připravujete na další sezónu Kopců. Abyste věděli, na co vlastně trénujete, tak se jako obvykle můžete podívat na rozpis závodů dalšího ročníku Kopce. Žádné převratné změny v seriálu letos nebudou – připravujeme opět 20 závodů, z nichž se počítá 10 nejlepších. Loňská novinka Běh na Šance se osvědčila, takže se letos poběží zase, jen bude asi trochu změněná trať v úvodu – jednak se chceme vyhnout riziku uzavřené závory před lesem a také se úvodní krpál ukázal jako snad až příliš těžký pro chátrající těla části běžců – poběží se tedy víc vlevo mírnější sklon, ale ne o moc :-). Další trať, která možná dozná drobné změny, bude Petřínská rozhledna, kde asi bude chybět osudový průběh zdí, za kterou loni rozprášily startovní pole sršně. Samozřejmě se nedá vyloučit, že si letos na nás počkají jinde, ale aspoň nebude mít nikdo předem psychický blok. U ostatních závodů se jen drobně mění termíny či jejich pořadí.

Ještě doporučuji přečíst si celá pravidla seriálu Kopců. Přidali jsme tam pár upřesňujících bodů, v posledních letech se totiž rozmohly některé formy dopomoci, především od psů a to už je prostě jiná disciplína.

Vyhlášení seriálu bude jako loni v hotelu Globus po skončení závodu Chodovský běh v Krčském lese, který se už ale do seriálu nepočítá.

Těším se tedy na shledání na Čerčanském chlumu, který se koná v sobotu 29.2.

Za spolek KOPEC

Petr Schovánek