Pokyny do Hvězdonic

7.7.2021

Jak jsem už avizoval, bude letos trochu změněná trasa závodu Hvězdonice-Ondřejov a kvůli nižší propustnosti trati bude start rozdělen do 3 vln. Ředitel závodu Honza Obík k tomu poslal následující upřesnění:

Vážení přátelé, kdo se chystáte v sobotu na Meridu, upozornujeme-připomínáme: Letos bude start rozdělen do 3 start.vln. Závodníci, jenž neodstartují ve své vlně, nebudou klasifikováni! Viz. propozice!

Z důvodu rozsáhlé těžby dřeva mezi 1-2km dosavadní trati, musíme letos trat až ke 3km přeložit na stávající žlutou turist.značku. Orientace je tím pádem celkem jednoduchá: Start jako vždy na Meridě, zhruba po 150m od startu se ze široké lesní cesty odbočí na poměrně úzkou a prudce stoupající pěšinu. Tento úsek je dlouhý cca 400m, poté se opět naběhne na širokou lesní cestu, jež rovnoměrným stoupáním pokračuje až pod obec Kaliště, kde mineme 1km. Na Kalištské návsi, přímo pod místní hospůdkou “Kalištská Kalírna” se napojíme na asfaltku, jež začne poměrně citelně stoupat, asfaltku opustíme cca po 500m na vrcholu stoupání, kdy trat (žlutá turist.zn.) odbočí doprava na polní cestu (tzv.Vodnickou stezku) a následuje cca 400m seběh, po seběhu máme za sebou 2km trati a po krátké rovnější pasáži začne cesta opět pozvolna stoupat, v této pasáži (cca po 2.5km) se napojíme na dosavadní trat. A dál až do cíle to už za dosavadních 22 ročníků moc dobře známe!

Délka tarti i po této změne vychází úplně stejně jako dosud.