Vyhlášení Kopců, celkové výsledky, diplomy

4.11.2021

Protože vyhlášení letošního ročníku Kopce se rychle blíží, přišel čas tradičního zhodnocení sezóny. Nejdřív tedy trochu statistiky:

– Alespoň jeden závod našeho seriálu absolvovalo celkem 592 běžců (loni 581, předloni 636)
– Součet běžců na všech závodech byl 1962 (loni 1752, předloni 1949)
– Deset a více závodů absolvovalo 77 běžců (loni 59, předloni 79)

Po loňském propadu, kdy ale kvůli covidu bylo jen 17 závodů, jsme se tedy vrátili na víceméně stejné počty jako předloni.

Tradiční pochvaly pro ty nejúspěšnější, nejpilnější atd:

– Nejvíce běžců bylo už tradičně na závodě Lochovice-Plešivec – 199. Tomu samozřejmě nahrává fakt, že Plešivec je součástí 3 různých seriálů.
– Všech 20 závodů letos neodběhl nikdo, nejvíc 19 jich absolvoval Tomáš Rychecký, na pomyslné bedně ho pak doprovázejí s 18 závody Martin Kulhavý, Radomír Novák, Jaromír Doležal a Milan Paukert. Z žen byly nejpilnější se 17 závody Petra Sedláčková a Helena Vavrušová.
– Maximální možný počet bodů 150 získali ve svých kategoriích Dana Svobodová, Helena Vavrušová, Jarmila Herbst, Bohumil Vlček, Rudolf Jánošík a Jiří Chyba

Oficiální celkové výsledky letošního seriálu najdete zde. Opět si můžete všichni stáhnouti svůj diplom – najdete zde. Běžci na 1. až 6. místě v každé kategorii, kteří zároveň odběhli alespoň 5 závodů (v tabulce jsou označení červeně nebo modře), budou slavnostně vyhlášeni v sobotu 27.11. ve vinárně hotelu Globus (vchod od lesa, v suterénu) u Krčského lesa po skončení závodu Chodovský běh, kam jsou samozřejmě zváni i všichni ostatní. Ti pilnější, kteří odběhli alespoň 10 závodů, od nás dostanou tradiční řízek, ostatní si můžou koupit nějakou polívku či nápoje všeho druhu – to ještě upřesníme podle nabídky provozovatele. Připomínám ještě, že vyhlášení proběhne v souladu s aktuálně platnými covidovými opatřeními pro vnitřní restaurační provozovny.