Vyhlášení kopců a Hostivařská šance

13.11.2023

Protože vyhlášení letošního ročníku Kopce se rychle blíží, přišel čas tradičního zhodnocení sezóny a vyhlášení letošního seriálu spojené se závodem Hostivařská šance. Nejdřív tedy trochu statistiky:

– Alespoň jeden závod našeho seriálu absolvovalo celkem 557 běžců (loni 596, předloni 592)
– Součet běžců na všech závodech byl 2012 (loni 2056, předloni 1962)
– Deset a více závodů absolvovalo 80 běžců (loni 76, předloni 77)

Trochu tedy poklesl počet běžců, ale zase přišli na víc závodů.

Tradiční pochvaly pro ty nejúspěšnější, nejpilnější atd:

– Nejvíce běžců bylo už tradičně na závodě Lochovice-Plešivec – 168. Tomu samozřejmě nahrává fakt, že Plešivec je součástí 3 různých seriálů.
– Všech 20 závodů letos odběhli David Duchoň, Jaromír Doležal, a Petr Volný. Z žen byla nejpilnější s 18 závody Jitka Dolejšová, na pomyslné bedně ji pak se 17 závody doprovázejí Věra a Alžběta Jandečkovy.
– Maximální možný počet bodů 150 získali ve svých kategoriích Helena Vavrušová, Jaroslav Gregor, Vladimír Vacarda a Rudolf Jánošík

Oficiální celkové výsledky letošního seriálu najdete zde. Opět si můžete všichni stáhnouti svůj diplom – najdete zde. Běžci na 1. až 6. místě v každé kategorii, kteří zároveň odběhli alespoň 5 závodů (v tabulce jsou označení červeně nebo modře), budou slavnostně vyhlášeni v sobotu 25.11. v restauraci Na Šancích nad severovýchodním koncem Hostivařské přehrady (u nových Petrovic) po skončení závodu Hostivařská šance, kam jsou samozřejmě zváni i všichni ostatní. Ti pilnější, kteří odběhli alespoň 10 závodů, od nás dostanou tradiční řízek a protože se jednalo o 30.ročník seriálu, tak i dárek.

Na závod Hostivařská Šance, který bude v sobotu 25.11. v 11:00 předcházet slavnostnímu vyhlášení Kopců se prosím registrujte zde. Propozice závodu najdete zde, plánek trati zde. Výdej čísel bude v restauraci Na Šancích (tedy tamtéž, co pak bude vyhlášení celého seriálu). Kdo budete chtít přijít jen na samotné vyhlášení Kopců, tak to přijde na řadu cca v 12:30. Upozorňuji pamětníky, že restaurace na Šancích je úplně jinde než bývalo vyhlášení do roku 2017, je to na druhém břehu přehradní nádrže a jede se tam jinudy (viz propozice)